Pagina's

woensdag 6 februari 2013

Groenteschotel met halloumi


Dit is één van mijn lievelingsgerechten. Een pot vol groenten ... MMM. Ik heb hierbij koolzaadolie gebruikt. Deze olie geeft een subtiele smaak aan het gerecht, zonder de overheersen. 

Halloumi is een Cypriotische kaas die zeer populair is in Mediterrane landen en het Midden-Oosten. Het smeltpunt van deze kaas ligt stukken hoger dan van andere kazen. Je kan de kaas dus zeer gemakkelijk grillen of bakken zonder dat hij smelt. Je vindt hem meestal in de supermarkt. 





Ingrediënten voor 2 personen:
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 oranje paprika
  • 1/2 venkel
  • 4 stengels bleekselder
  • 1/4 zoete aardappel
  • 1/4 courgette
  • 1 wortel
  • een handvol shiitake paddestoelen
  • 1 rode ui
  • 1 takje rozemarijn
  • enkele takjes tijm
  • 1 teentje look, geplet
  • vers gemalen zwarte peper
  • fleur de sel
  • koolzaadolie
  • scheutje balsamicoazijn
  • 1/4 pakje halloumi kaas
Bereiding
  • Snij alle groenten in stukken en doe ze in een ovenschaal. De hoeveelheden groenten kan je aanpassen naar keuze. 
  • Kneus het teentje look en doe het bij de groenten. 
  • Kruid ze met peper en fleur de sel. Leg er de takjes tijm en rozemarijn bij. 
  • Overgiet met koolzaadolie en een scheutje balsamicoazijn. 
  • Zet de schotel ongeveer 60 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Ik zet de schotel de eerste 30 minuten in de oven bedekt met zilverpapier. Zo krijg je minder bruine randen aan je groeten en geef je alles rustiger de tijd om te garen. 
  • Doe er na 30 minuten ook de halloumi kaas bij die je in stukjes hebt gesneden.
  • Serveer een schepje op je bord. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten