Pagina's

donderdag 28 februari 2013

Groenteschotel met haloumi


Mijn favoriet gerechtje tijdens de winter. Een schotel bomvol gezonde en lekkere groenten. Ik probeer elke week af te wisselen met de groenten. Nu kies ik om er pastinaak en boterraap in te mengen. Ik heb ook wat limoensap & balsamico aan de schotel toegevoegd. De limoen zorgt voor een verfrissende smaak. Voor de rest is het eigenlijk een heel simpel gerecht, eens het in de oven steekt, kan je gewoon iets anders doen. De laatste 15 minuutjes hoef je enkel nog een beetje haloumi toe te voegen en wachten tot de stukjes goudbruin gekleurd zijn. 



Ingrediƫnten voor 2 personen:

  • 1/2 zoete kleine aardappel
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1/2 courgette
  • 1 pastinaak
  • 1 boterraap
  • 1 wortel
  • 1 rode ui
  • 1 teentje look, geplet
  • Sap van 1/2 limoen
  • Enkele takjes verse tijm
  • Een tak rozemarijn
  • Versgemalen zwarte peper
  • Fleur de sel
  • Eventueel nog wat gedroogde kruiden zoals oregano & marjolein
Bereiding: 
  • Snij de groenten in stukjes en doe ze allemaal in een ovenschaal. Leg er enkele takjes verse tijm & rozemarijn bij. Plet een teentje look en doe het op z'n geheel in de schotel. Vergeet het er straks niet uit te halen. 
  • Doe een goede scheut koolzaadolie, beetje balsamico en het sap van 1/2 limoen erbij. 
  • Zet de schotel in een voorverwarmde oven op 180°C. Doe er de eerste helft zilverpapier op, zodat de groenten niet te veel aanbranden. Voeg de laatste 15 minuten de haloumi toe. Zet de schotel ZEKER 60 minuten in de oven, waarvan de laatste 30 minuten zonder zilverpapier. 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen