Pagina's

maandag 4 maart 2013

Aubergineschotel met tomaat & feta

Gerechtje met aubergine en feta. De geroosterde paprika zorgt voor een zoete smaak in het gerechtje. Je kan het serveren als hoofdgerecht of als bijgerecht met een stukje vlees. 


Ingrediƫnten voor 2 personen als bijgerecht en voor 1 persoon als hoofdgerecht:

  • 1 rode paprika
  • 3 tomaten, ontpit & ontveld
  • 1 aubergine
  • 1/2 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 teentje look
  • olijfolie
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 koffielepels paprikapoeder
  • 100 g feta
  • 3 el fijngehakte bladpeterselie
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de paprika in de hete oven tot het vel blaren vormt. Haal hem uit de oven en laat afkoelen in een plasticzak. Laat de paprika een 10tal minuten staan in de zak en dan kan je gemakkelijk het vel loskrijgen. Snij hem in stukjes. 
  • Ontpit en ontvel de tomaten door ze eerst even onder te dompelen in heet water. Snij ze dan in blokjes. 
  • Was de aubergine en de courgette. Snij het vruchtvlees in stukjes. Strooi wat grof zeezout over de courgette en aubergine en laat even trekken, zodat het vocht er wat uit kan. Dep ze dan af met keukenrol. 
  • Pel de ui en de look en hak ze fijn. 
  • Bak de ui en de look aan in een hete wokpan of koekenpan met olijfolie. Voeg na enkele minuten de stukjes aubergine toe en bak al roerend aan. Voeg na enkele minuten ook de courgette toe aan de pan. Kruid het groentemengsel met zout, peper en paprikapoeder. 
  • Voeg tenslotte de reepjes paprika en stukjes tomaat bij het groentemengsel en stoof alles even mee. Meng dan de bladpeterselie erdoor en breng eventueel nog wat op smaak met zout & peper. Brokkel er op het laatste stukjes feta over en serveer. 
Lekker met ciabatta. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten